ירק השדה – ליקוט, בישול ואפייה במטבח הבדואי הצפוני
אצל פאוזיה, בכפר חוסינייה במשגב.
בעונת החורף והאביב התבסס האוכל הבדואי (ולמעשה גם הפלאחי) במידה רבה על ליקוט של עשבי בר.
את הביקור שלנו נתחיל ב"חכורה" של המשפחה, יכן שהיה ממוקם הדיר לפני כמה שנים.
נאסוף ח'וביזה, זעתר, עלי סלק-בר, עלי לוף, חרחבינה, שומר, ונלמד לאסוף גם את העלת' – החמקמק מביניהם.
את הצמחים שליקטנו נביא למטבח, ונלמד מפאוזיה איך להכין כל אחד בצורה המיוחדת לו.
באוירה רגועה ומשפחתית נכין ביחד תבשיל עלת' ותבשיל ח'וביזה,
ומעלי הסלק נכין פטאייר – כיסוני בצק ממולאים.
נלמד את הדרך שלהן להכין את הלוף, שבמצבו הטרי הוא צורב ומסוכן.
נלוש בצק, שישמש אותנו לפטאייר, למנאקיש ולפיתות,
ובסופו של דבר – נאכל ביחד את מה שבישלנו…
בזמן העבודה תהיה הזדמנות ללמוד מקרוב על אורח החיים של הבדואיות בצפון הארץ,
ולשמוע מה השתנה ומה נשאר.
משך הביקור – כחמש שעות (תלוי במידת מה בכמות הירק ובקלות הליקוט. )
מחיר – 200 ש"ח למשתתפ/ת, 75 לילד/ה.
סדנא זו מוצעת לקבוצות בנות 8-15 משתתפים/ות בוגרים/ות
בכל תאריך שתתאמו איתי בעונת הירק (תלוי בשנה, בדרך כלל פברואר – אפריל)
לתיאום תאריך התקשרו אלי לטלפון 04-6708184 או 050-6962403
או במייל yonitcrystal@gmail.com
לקבלת מידע על סיורים המוצעים להרשמה ליחידים/ות –
הצטרפו לרשימת התפוצה בדף הבית, ועקבו אחרי בדף הפייסבוק שימור מלאכות מסורתיות