סדנא לחביצה בנאד עור מסורתי (שכווה), והכנת מוצרי חלב מסורתיים
הסדנא כוללת ביקור אצל משפחה הגרה בשטח באזור דרום הר חברון, התנסות בתהליך חביצת החלב (יותר נכון לבן) לחמאה (יותר נכון זבדה) ב "שכווה" – נאד העשוי מעור עז.
לימוד על מוצרי החלב המסורתיים של אזורנו, או – "מה לעשות עם חמישים ליטר חלב ללא מקרר"…
נצפה בתהליך של הפרדת השומן ממוצקי החלב, והפרדת המים מהשנינה, לקבלת ג'ירג'יב ויצירת חרוטים לעפיג.
ואם כל השמות הללו נשמעים מוזר… בואו ותבינו, תטעמו ותהנו.
ארוחת בוקר מאוחרת הכוללת פיתות מטאבון אמיתי (וצפייה בטאבון כזה), זבדה מהנאד, ועוד הפתעות.
החביצה בשכווה מעור נעלמה, אפילו מהאזור הזה, שהיה בין האחרונים לשמר את המסורת. עיקר החביצה כבר נעשית היום במחבצות חשמליות.
סדנאות אלו נועדו לשמר את הידע והמיומנות של החביצה הידנית!
מפגש בשעה 8:30 בצומת של סוסיא. החליבה נערכה כבר בשעה 6 בבוקר, הלבן מחכה, והנשים ממהרות… (אבל במקרים של קושי גדול ניתן לבקש איחור של כחצי שעה)
המפגש נמשך כ-ארבע שעות וכולל טעימות וארוחה.
בסיום הסדנא ניתן יהיה לקנות ג'עג'יל וזבדה, ואולי גם לבן נוזלי. מי שרוצה לקנות – מומלץ להביא מיכלים. (אחרת זה יהיה בשקיות ניילון)
מחיר: 300 ₪ למבוגר\ת (מגיל 14), 100 ש"ח לילד/ה מגיל 5-14.
מדברי אחת המשתתפות:" אני ממליצה בחום – מעבר לעניין הרב של חביצת החלב . זו חוויה מדהימה- לחיות כמה שעות בקצב חיים שונה מהמוכר לנו. מבלי לרוץ לשום מקום."
קבוצות בנות 10 משתתפים\ות ומעלה יכולות לתאם תאריך לסדנא במועד המתאים להן.
מספר המשתתפים/ות מוגבל לכ-16,
להרשמה ושאלות – יונית, 04-6708184 או 050-6962403
yonitcrystal@gmail.com
מבחינה בטחונית – אני לא מתעלמת מן המתחים הרבים שקיימים בין האוכלוסיה היהודית לערבית באזור הזה. בסיור זה אנחנו מגיעים/ות כאורחים/ות.
האזור מותר לכניסת ישראלים\ות, ונמצא במרחק קטן מאתר התיירות של סוסיא העתיקה. הנסיעה ממרכז הארץ יכולה להיות דרך צומת שוקת,
ובמקרה זה מרבית הנסיעה נעשית בתוך הקו הירוק.
קצת תמונות מסיורים קודמים אפשר לראות כאן: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2237999156295335&type=3
לצפייה בפרק מהסדרה המסע המופלא של גידי ואהרוני, בו הם מבקרים איתי במקום אפשר כאן: https://13tv.co.il/item/yummies/the-amazing-journey/season-06/episodes/efs9w-2026774/