הכנת סמנה בלדייה באום אל ח'יר, אכילת מועה ורשוף…

 

 

קבוצות בנות 10 משתתפים/ות יכולות לתאם זמן, בשעות אחר הצהריים מהתחלת מאי ועד סוף יוני. 

 

 

סמנה היא תוצר של תעשיית החלב המסורתית. זוהי חמאה מזוקקת, מחלב צאן, שנשמרת זמן רב גם ללא קירור.

באזורנו נהוג להכינה עם תבלינים מיוחדים  כך שצבעה הוא צהוב בוהק

וריחה ריח ניחוח

 

 מאכלים מסורתיים רבים היו מבוססים בעבר על סמנה, שנחשבה ליוקרתית,

(המוכרים והידועים בהם: כנאפה בקלאווה ומנסף)

ולצערינו היום היא מוחלפת בשמן דקלים או במרגרינה. 

אצל הבדואים ארוחה עתירת סמנה היתה סמל לאירוח  נדיב. 

הסמנה היא גם תרופה רבת עוצמה. 

 

 

סיר הסמנה המבעבע

 

אצלנו בבית נהוג לומר שכל דבר שתבשלו עם סמנה יצא טעים – אפילו אבנים…

אבל את הסמנה לא מכינות הנשים לעתים קרובות, כי צריך לאסוף כמות נכבדת של זיבדה בשביל  להכין אותה.
אם כל זה נשמע לכם/ן בלתי מובן, ואתם/ן לא יודעים/ות מהי זיבדה,
זה בגלל שלא הייתם/ן בסיור החביצה…
תוכלו להבין קצת יותר אם תקראו את המאמר  על מוצרי החלב המסורתיים  כאן

שלב מפתיע בהכנת הסמנה

 
אנחנו מוזמנים/ות לארוע הזה אצל סלמה באום אל ח'יר- 

אחת הקהילות הבדואיות הקטנות בדרום הר חברון.

הכוונה לראות את הכנת הסמנה ובמקביל לצפות או להתנסות באפייה של פיתות סאג'


לצורך הכנת רשוף – אחד המאכלים שנעשים עם סמנה ולבן נאשף (עוד מוצר חלב מסורתי)  
(גילוי נאות – גם עבורי זו תהיה הפעם הראשונה לאכול אותו)
בסיום, כמובן שגם נאכל את מה שבישלנו או ראינו שמתבשל…
ואפשר יהיה לקנות לבן – נאשף (מה שמכונה אבן יוגורט) וסמנה, ואולי אפילו זיבדה.




מחיר:  250 ש"ח למשתתפ/ת
מחיר לילד/ה מגיל 5 עד גיל 15 – 80 ש"ח. 
מספר המשתתפים/ות מוגבל מאד
חשוב לקרוא את מדיניות ההרשמה והביטולים כאן 

ההרשמה במייל שלי yonitcrystal@gmail.com  או בטלפון 04-6708184  או 050-6962403

והיא מותנית בתשלום מראש בהעברה בנקאית

 

 

הערה "בטחונית": המקום נמצא בצמוד למושב כרמל, מותר לישראלים להגיע אליו,

ואפשר לנסוע דרך צומת שוקת למי שלא  רוצה לנסוע בכביש 60 

 

כתיבת תגובה