הכנת סמנה בלדייה מועה ורשוף באום אל חיר
קבוצות בנות 10 משתתפים/ות יכולות לתאם זמן, בשעות אחר הצהריים מאמצע אפריל ועד סוף יוני.
סמנה בלדייה היא תוצר של תעשיית החלב המסורתית. זוהי חמאה מזוקקת, מחלב צאן, שנשמרת זמן רב גם ללא קירור.
באזורנו נהוג להכינה עם תבלינים מיוחדים כך שצבעה הוא צהוב בוהק
וריחה ריח ניחוח
מאכלים מסורתיים רבים היו מבוססים בעבר על סמנה, שנחשבה ליוקרתית,
(המוכרים והידועים בהם: כנאפה בקלאווה ומנסף)
ולצערינו היום היא מוחלפת בשמן דקלים או במרגרינה.
אצל הבדואים ארוחה עתירת סמנה היתה סמל לאירוח נדיב.
הסמנה היא גם תרופה רבת עוצמה.
אבל את הסמנה לא מכינות הנשים לעתים קרובות, כי צריך לאסוף כמות נכבדת של זיבדה בשביל להכין אותה.
הכוונה לראות את הכנת הסמנה ובמקביל לצפות או להתנסות באפייה של פיתות סאג'
ההרשמה במייל שלי yonitcrystal@gmail.com או בטלפון 04-6708184 או 050-6962403
והיא מותנית בתשלום מראש בהעברה בנקאית
הערה "בטחונית": המקום נמצא בצמוד למושב כרמל, מותר לישראלים להגיע אליו,
ואפשר לנסוע דרך צומת שוקת למי שלא רוצה לנסוע בכביש 60