חדשון העונה הירוקה על לידות קשות ושתי הזדמנויות עד סוף ינואר.

 

שלום לכולם/ן !

 

 
והרי החדשון
 

לאחר שילדתי את בתי הבכורה, אמרה לי המיילדת משפט, שהמשכתי לחשוב עליו הרבה: "נשים יולדות כפי שהן חיות". מה זה אומר עלי? חשבתי. ובכן, ילדתי כפי שרציתי – בלידת בית טבעית, ללא כל התערבות, ועם מיילדת מקסימה שסמכתי עליה לגמרי. אבל זו היתה לידה ממושכת מאד וקשה. הייתי יומיים עם צירים, וצירי הלחץ נמשכו שלש שעות כשבמהלכן ראש  התינוקת מציץ כשאני לוחצת, וחוזר פנימה בין הצירים. "אילו היית בבית חולים", אמרה המיילדת – "אחרי שעתיים היו מתערבים ומוציאים אותה בואקום או במלקחיים. אבל אני ראיתי שאת יכולה, אז פשוט נתתי ללידה לקרות בקצב שלה" .

כשעבדתי על האתר שלי חוויתי משהו דומה – העבודה היתה הרבה יותר ממושכת ממה שהתכוונתי או חשבתי שתהיה, ועד שיצא משהו שישביע את רצוני הייתי צריכה להשקיע מאמצים רבים.

בשנתיים האחרונות אני חווה את אותו הדבר עם הספר שלי, ולמעשה – אני חווה את זה כלידה הקשה ביותר מכולן. בכל פעם שנראה כאילו המאמץ שלי מסתיים והנה הוא (הספר) יוצא, יש עוד עיכוב, ועוד משהו לעשות, ועוד מטלה שנוחתת עלי, ושוב ושוב אני נוכחת שהדברים אינם כמו שחשבתי, ושהם גם לא תלויים רק בי. אני חושבת שהעבודה מול הוצאת הספרים היא אחד האתגרים הגדולים של החיים שלי. אני נדרשת לנשימה א-ר-ו-כ-ה ביותר. לא נראה לי שיש משהו בחיי שעבדתי עליו כל כך הרבה. מאות אלפי שעות, שחלקן היו נעימות ומרתקות, (המחקר והכתיבה) וחלקן הגדול – מעיקות, מייאשות, מעצבנות וקשות. אבל בחודשיים האחרונים, אחרי לחץ רב מצידי, עשינו התקדמות גדולה, וכעת כל הספר כבר מעומד. יצאו 400 עמודים (!) עם 670 תמונות,(!!!) ועיצוב מצויין. (אם יש משהו שאני באמת מודה להוצאה עליו, זה שלא קיצצו לי את מספר התמונות, אלא ההיפך – המעצבת הכניסה את כל התמונות שרציתי ואפילו יותר). אז סוף סוף אני מרוצה, מתחילה לראות את הסוף, ואפילו להתרגש.  אני אפילו מתחילה כבר לתכנן את ההרצאות, בהן אספר את הסיפורים הקצת סודיים (כלומר אלו שאני לא רוצה לפרסם באינטרנט לכלל הציבור) על ההרפתקאות שהיו לי בכתיבת הספר, ואראה את התמונות הרבות שלא נכנסו… 

כיוון שכבר התחייבתי פעמיים על תאריך שנדחה, אני עכשיו לא מבטיחה  בדיוק מתי, אלא רק חושבת שזה יהיה בקרוב, ולכן: מי שכבר שילמ/ה על עותק מזמן, והכתובת שלה/ו השתנתה בינתיים – זה הזמן לשלוח לי מייל ולעדכן כתובת! מי שרוצה לזכות בהנחה הגדולה  של המכירה המוקדמת – (130 ש"ח במקום 175)  אני ממשיכה אותה עד סוף ינואר בלבד ואז המחיר יעלה ל 150 ש"ח, (שזה עדיין מחיר של מכירה מוקדמת). שלחו לי מייל, ואשלח לכם/ן בחזרה את פרטי הבנק להפקדה. המייל שלי: yonitcrystal@gmail.com   מי שרוצה לשלם בכרטיס אשראי, אפשר לעשות זאת בפייפאל דרך החנות של האתר באנגלית. הנה הקישור: https://www.yonitcrystal.com/shop-1  (זה יוצא יקר יותר מ130 ש"ח – זה בגלל המיסים שיש לי על השימוש בפייפאל ועל ההמרה מדולרים). 
להתרשמותכם/ן אני שמה כאן תמונה של חלק מהתוכן (בשני הפרקים הקודמים יש  התפתחות מלאכת הקליעה, שיטות קליעה , ארכיאולוגיה  וקטעי תלמוד).  
ברור, אני אמא גאה ומשוחדת, אבל באמת באמת שאני ממליצה על הספר לכל מי שיש לו/ה עניין במסורות של הארץ או בקליעה. תמצאו בו הרבה חומר מעניין, גם מבחינה תרבותית ותיאורטית, וגם מבחינה מעשית ולימודית. 



 

עוד מידע על הספר כאן   https://www.yonitcrystal.com/my-book

נכון שיש כאלה שאומרים/ות "כל עכבה לטובה"? אז אכן יש איזו טובה שצמחה מהעיכוב… הכנסתי לספר גם סיכום קצר של פרוייקט שעשיתי בשנה שעברה  – מציאת צמחים מקומיים המתאימים לקליעה האתיופית של הנשים בארץ.  המאמר המלא מופיע כאן https://www.old-crafts.co.il/1ch  (אם הקישור לא נפתח חפשו באתר ב"מאמרים").  את הפרוייקט הזה עשיתי עם תמיכה של "אבני דרך" – התכנסות מלאכות קדומות, שהפכה בחמש השנים האחרונות למשהו קבוע בסידור השנתי שלי. 

ההתכנסות העשירית מבית היוצר המשובח הזה תתרחש גם השנה בחוות יתיר, בעונה הירוקה והפורחת  במשך חמישה ימים, בין ה-12 ל-16 במרץ. אני אלמד קליעה בסוף. ננצל את הזמן הארוך שיש לנו, וכל משתתפ/ת ת/יקלע שני סלים – אחד מרובע ואחד עגול, כובע, עם שוליים מלאים או חלקיים – כל אחד/ת לפי בקשתו/ה, ובנוסף כל אחד/ת י/תארוג לעצמה/ו בנול אבנים מחצלת צרה, לשימוש כמזרון שטח טבעי.
מי מכם/ן שהשתתפ/ה כבר בסדנת קליעת הכובע ותרצה לבוא שוב, ת/יוכל לקלוע את הכובע בגומא, ׁ(מה שמצריך יותר עבודה)
 

 
 
הכוונה היא שביום הראשון של הסדנא נצא לקטוף סוף (בתקווה שהסוף ליד חורה עוד יהיה שם), כך שהלימוד יהיה מקיף ויכלול גם את האיסוף והטיפול בחומר. בלי להתחייב, כי זה תלוי בקבוצה, ייתכן שיהיה זמן להפתעה נוספת…
פרט לסדנא שלי, מתוכננות להיות באותו מרחב עוד 16 סדנאות (!) כל אחת בתחום אחר. מנסיון הפעמים הקודמות, החוויה של יצירה בתוך מכלול כזה נותנת המון השראה. וזה לא רק מלאכות. זו האכילה המשותפת, המדורה בלילה, שמיכת ההחלפות, שהיא המשחק החם של הארוע, השירים, הטבע,  והתחושה הכללית של יחד הרבה יותר גדול מאשר רק הקבוצה הקטנה איתה אני יוצר/ת. השנה אני מקווה גם שנצליח ליצור שיתופי פעולה בין הסדנאות השונות. למשל   בסדנא שלנו ניצור גם חרוזים בסדנת הקרמיקה, כדי שמי שת/ירצה ת/וכל לשלב אותם בסל שלו/ה… עשה לכם/ן חשק? 
 
ההרשמה המוקדמת מסתיימת בסוף ינואר, ואחר כך המחיר עולה. בשיחה אתמול הסבירו לנו המארגנים/ות למה ככל שיותר א/נשים נרשמים/ות מוקדם האיכות של הסידורים הטכניים משתפרת. די ברור – אפשר להתכונן כראוי למספר הא/נשים מבחינת צוותי העזרה, כמות הציליות, בתי השימוש והמקלחות, וכ"ו וכ"ו. אז באמת – אל תחכו לרגע האחרון, ואם זה מדבר אליכם/ן – הקדימו להירשם. ועכשיו – הפתעה! (גם עבורי) לקוראות/י החדשון שלי מגיעה הנחה נוספת של 150 ש"ח (לנרשם/ת מבוגר/ת בלבד שי/תרשם עד סוף ינואר) בכתיבת הסיסמא "מדור לדור" בהערות בעת ההרשמה. הפרוצדורה היא כזאת: את/ה מבצע/ת את ההרשמה באופן רגיל, משלמ/ת את המקדמה, וכותב/ת את הסיסמא "מדור לדור" בהערות. בעת התשלום בהתכנסות תקבל/י את ההנחה.  הנה הקישור לאתר ההתכנסות : https://www.avneiderech.com/sevenstones  מקווה לראות אתכם/ן שם!

ו… אחרי הספר …
זה המשפט שאני אומרת כבר כמעט שנתיים לכל מה שלא ממש ממש בוער.
הבן שלי כבר לא מסוגל לשמוע את זה…
רשימת הדברים שנדחו ל"אחרי הספר" היא ארוכה ביותר,
אבל באמת, יש והיו כמה דברים שממש רציתי לעשות., אפילו בזמן שעבדתי על הספר.
רובם ככולם קשורים לשימור הפעיל של המלאכות המסורתיות, כלומר – סדנאות עם בעלי/ות מלאכה, לימוד, (כמו במקרה של הקליעה האתיופית) והזדמנויות יוצאות דופן אחרות.
אז הנה כמה:

בסופ"ש של ה29-30 במרץ, נקיים סוף סוף סדנא, שיהיה בה משום
חידוש של מסורת אריגת המחצלות בג'סר א זרקא. !!!
המתכונת תהיה סדנא בת יומיים, שתתרחש בחוף הדייגים, באירוח של עדילי,
שאת הסיפור שלה ואת סיפור הפגישה בינינו אספר בחדשון הבא. 
בסדנא הזו כל משתתפ/ת או כל זוג משתתפים/ות יארגו לעצמם/ן מחצלת.
(זו לא אותה מחצלת שנארוג ב"שבע אבנים", אלא סגנון אחר).
 זה יהיה מיוחד, חדשני, וחשוב!
אני מקווה גם שיתן דחיפה לעוד דברים שכבר נמצאים בשלבי תכנון בכפר הזה
הפרטים כאן
: https://www.old-crafts.co.il/1e3

בתמונה – קורס המחצלות בו הכרתי את עדילי. פרטים, כאמור בחדשון הבא. 


 

לקראת סוף מרץ ותחילת אפריל תתחיל גם עונת החלב בדרום הר חברון,
ובכוונתי להציע שוב את סיורי החביצה בסוסיא.  הפרטים כאן : https://www.old-crafts.co.il/10a
אין לי כרגע תאריכים פתוחים להרשמת בודדים/ות, אבל קבוצות של 10-15 איש ואישה הרוצות להתארגן
ולקבוע תאריך – אפשר כבר עכשיו לתאם איתי. 

ירוקה – אמרתי? (העונה). הסדנא עם פאוזיה "ירק השדה" גם היא יכולה להתחיל כבר. 
החוביזה שמחה, העולש צוהל, הלוף מתהולל…
הפטאייר מחכים לכם/ן.
קבוצות של 8-15 א/נשים החפצים/ות ללמוד איך הבדואיות בצפון עושות את זה כל כך טעים
מוזמנות לתאם איתי תאריכים ולהכין את הבטן למטעמים.
הפרטים כאן :  https://www.old-crafts.co.il/176

אותה פאוזיה, שבעבר ערכנו אצלה את הסדנאות להכנת הג'יבנה
כבר לא מחזיקה את העדר, ואני מחפשת מקום אחר, שבו ניתן ללמוד ולהראות את הכנת הגבינה הערבית.
ייתכן שהשנה נעשה את זה בבקעת הירדן. עדיין אין לי פרטים.
המתעניינים/ות – עקבו אחרי האתר שלי ואחרי דף הפייסבוק "שימור מלאכות מסורתיות".

ואחרונה אחרונה חביבה – 
חביבתי פאיזה אבו עמרה, הבדואית הכי מגניבה בנגב
תשמח שוב לארח בביתה בשגב שלום (דקותיים מבארשבע)
סדנא לאריגת מרגום – טכניקה שבין אריגה לקליעה,
ששימשה את הבדואיות לעיטור השטיחים, לקליעת מקלעים, ולהכנת "גרמיל".
את הטכניקה הזו היא תלמד בסדנא ב-12 באפריל
הפרטים כאן https://www.old-crafts.co.il/ZU

המשך חורף גשום, ועונה ירוקה ארוכה ככל האפשר
נראה לי שהפעם את החדשון הבא אכתוב בקרוב ,  מסיבות משמחות
אז להשתמע בקרוב
שלכם/ן , יונית

כתיבת תגובה