סיור לימודי להכנת מוצרים מסורתיים מענבים – דיבס, מלבן, שדה 

 

 

הסיור מתקיים בבית פרטי בבית אומר – עיירה בהר חברון המפורסמת בכרמיה.

(אם הבנתי נכון, באזור גדלים  18 זנים  שונים)!

נבקר בכרם הביתי הקטן של אבו חמדן, נלמד להכיר את זני הענבים המסורתיים הגדלים בו

 

נשתתף בהכנת הדיבס  – דבש הענבים, והמלבן – ממתק מסורתי טבעי ללא סוכר – מזון מחמם לחורף.

 נלמד איך אום חמדן מכינה שדה – מרקחת מסורתית שמשמשת תרופה לחיזוק.

(טעימה להפליא ומלאה בכל טוב)

 

IMG_9345.JPGdahus

 

במהלך הביקור נאכל ארוחת בוקר בה נטעם מהמוצרים השונים

שמכינות נשות הג'מעייה (התארגנות הנשים)  שאום חמדן עומדת בראשה.

 

חביסה - שלב ביניים טעים בהכנת המלבן.

חביסה – שלב ביניים טעים בהכנת המלבן.

 

 

 

 

מיני מרקחות - חבושים, עוזררים, תפוחים, דיבס, שדה, ענבייה - ארוחת הבוקר בסדנא

מיני מרקחות – חבושים, עוזררים, תפוחים, דיבס, שדה, ענבייה – ארוחת הבוקר בסדנא

זמן משוער כ-5 שעות, (נא אפשרו גמישות ביחס לשעת הסיום)

בסוף הסיור אפשר יהיה לקנות מוצרים שונים, ומנסיון העבר – עדיף לקנות לכל השנה כי באביב  בדרך כלל כבר לא נשאר. 

 

מחיר: 230  ש"ח למבוגר/ת, 40 ש"ח לילד/ה מגיל 6 ועד 16. 

 

הערה: בית אומר היא עיירה פלסטינית, שהביקור בה חוקי לאזרחי ישראל אך אינו מומלץ ע"י צה"ל.

אנחנו מוזמנים/ות בחום על ידי המשפחה, שגרה ממש על הכביש הראשי ירושלים – באר שבע, ואיננו מסיירים/ות בתוך הכפר עצמו.

הסיור, ככל הפעילויות של "שימור מלאכות מסורתיות" נועד לעודד את המשך הייצור המסורתי הביתי.

 

לקריאה נוספת: https://www.old-crafts.co.il/Gt

 

צילומים מסיורים קודמים: https://www.facebook.com/pg/yonit.traditionalcrafts/photos/?tab=album&album_id=1897515663677021

 

 

קבוצות בנות    16-8 מבוגרים/ות יכולות להזמין את הסיור בחודשי הסתיו – אמצע ספטמבר – סוף אוקטובר.

לקראת העונה אני מפרסמת מועדים של סיורים להרשמת יחידים/ות. 

לקבלת מידע אפשר להירשם לרשימת התפוצה בדף הבית.