סיור/סדנא לחביצה בנאד עור מסורתי (שכווה), והכנת מוצרי חלב מסורתיים

 

 

 

סוסיא הפלסטינית

 

זהו  ביקור אצל משפחה הגרה בשטח באזור דרום הר חברון, התנסות  בתהליך חביצת הלבן לחמאה (יותר נכון זבדה) ב "שכווה" – נאד העשוי מעור עז.

לימוד על מוצרי החלב המסורתיים של אזורנו, או – "מה לעשות עם חמישים ליטר חלב ללא מקרר"…

נצפה בתהליך של הפרדת השומן ממוצקי החלב, והפרדת המים מהשנינה, לקבלת ג'ירג'יב ויצירת חרוטים לעפיג. (או כישק, בשמו היותר מוכר אולי) 

ואם כל השמות הללו נשמעים מוזר… בואו ותבינו, תטעמו ותהנו.

נצפה גם באפיית הלחם בטאבון אמיתי, שגם הוא כבר נעשה נדיר, אפילו באזור הזה.

ואם אתם/ן חושבים/ות שראיתם/ן ואתם/ן יודעים/ות מהו טאבון – ייתכן שתופתעו…

נסיים בארוחה, לטעימת המוצרים השונים.

 

החביצה בשכווה מעור נעלמה, אפילו מהאזור הזה, שהיה בין האחרונים לשמר את המסורת.  עיקר החביצה כבר נעשית היום במחבצות חשמליות.

סדנאות אלו נועדו לשמר את הידע והמיומנות של החביצה הידנית!

 

קשה לכתוב את הדברים במילים, אבל באמת מדובר במשהו שלא תראו כל יום בארץ!

 

 

מפגש בשעה 8:30  בצומת של סוסיא.  החביצה תמיד נעשית בשעות הבוקר הקרירות. 

סיום בערך ב-13:00 אבל כדאי להשאיר גמישות מסויימת לגבי שעת הסיום.

 

 ניתן יהיה לקנות ג'עג'יל וזבדה, ואולי גם ג'ירג'יב ולבן נוזלי. למי שרוצה לקנות – מומלץ להביא מיכלים. 

מחיר: 240 ₪ למבוגר\ת (מגיל 14), 100 ש"ח לילד/ה מגיל 5-14.

 

 

ההרשמה כרוכה בתשלום מראש.

מדובר על ארגון מורכב, ויחסי אמון עדינים שנבנו משך שנים עם המארחות שלנו

 הרשמה ומדיניות ביטולים

 

מדברי אחת המשתתפות:" אני ממליצה בחום – מעבר לעניין הרב של חביצת החלב . זו חוויה מדהימה- לחיות כמה שעות בקצב חיים שונה מהמוכר לנו. מבלי לרוץ לשום מקום." 

 

קבוצות בנות 10 משתתפים\ות ומעלה יכולות לתאם איתי תאריך לסדנא במועד המתאים להן.

מספר המשתתפים/ות מוגבל ל 15,

 

לשאלות – יונית, 04-6708184 או  050-6962403

yonitcrystal@gmail.com

 

הערה חשובה: הסיור איננו פוליטי במהותו, – אנחנו מגיעים/ות כאורחים/ות, כדי לראות משהו מהתרבות המקומית הנעלמת.

אבל במצב הדברים היום,  קשה להתעלם  מן המתחים  שקיימים בין האוכלוסיה היהודית לערבית באזור הזה. 

ומן המצב בו נמצאות המשפחות שנבקר.

מבחינה בטחונית – האזור מותר לכניסת ישראלים\ות, ונמצא במרחק קטן מאתר התיירות של סוסיא העתיקה. אין כל בעייה להגיע לשם או לשהות שם.

הנסיעה ממרכז הארץ יכולה להיות דרך צומת שוקת, ובמקרה זה מרבית הנסיעה נעשית בתוך הקו הירוק. 

 

המאמר  המפורט על מוצרי החלב המסורתיים נמצא כאן: https://www.old-crafts.co.il/kY

 

קצת תמונות מסיורים קודמים אפשר לראות כאן: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2237999156295335&type=3

 

לצפייה בפרק מהסדרה המסע המופלא של גידי ואהרוני, בו הם מבקרים איתי במקום אפשר כאן: https://13tv.co.il/item/yummies/the-amazing-journey/season-06/episodes/efs9w-2026774/

2 תגובות לפוסט "סיור/סדנא לחביצה בנאד עור מסורתי (שכווה), והכנת מוצרי חלב מסורתיים"

  1. נעמי בנצר הגיב:

    רציתי לשאול אם יהיה אפשר לקנות אבן יוגורט

  2. yonit הגיב:

    שלום נעמי,
    כן, כמובן

כתיבת תגובה