איך מכינים (מכינות) את גבינת הצאן המסורתית (ג'יבנה)

 

 

התנסות במטבח החוץ של אום סלימאן בצפון בקעת הירדן (חמאם אל מאלח)

 

סיור לימודי – הכנה של גבינה ערבית (חצי-קשה), מחלב צאן

וגם מוצרי חלב מסורתיים נוספים

 

 

קבוצות בנות 8 משתתפים/ות מבוגרים/ות לפחות יכולות לתאם איתי מועד

 

שעות: 8:45-13:30 

ההתחלה בזמן חשובה כדי לא לעכב את הכבשים לפני צאתן למרעה, וכדי שהחלב לא יתקרר.

לגבי שעת הסיום – כדאי להשאיר מעט גמישות…

 

 

 

 

חליבה מודרכת

 

בתוכנית:

התנסות בחליבה, צפייה בדיר והכרות עם גידול הצאן המסורתי וממשק החלב. לימוד הכנת גבינה ערבית, 

וצפייה בהכנת הזיבדה והשנינה (במחבצה חשמלית)

הכנת הגבינה מתבצעת במטבח, תוך כדי הכנת הפיתות והבישול, כך שאנחנו בעצם שותפים/ות ליום בחיי נשות המשפחה.

 

באחד הסיורים יצאנו לעזור בקטיף החוביזה לארוחת צהרים

 

ואז אכלנו את מה שקטפנו

 

בסופו של הביקור נאכל ארוחת צהריים בדואית טיפוסית, נטעם ממוצרי החלב, נשוחח, נלמד על עוד מוצרי חלב מסורתיים שכמעט ואינם נעשים עוד, נקבל מתכונים למאכלי גבינה ולכנאפה והוראות לפסטור.

בסיום ניתן יהיה לקנות ממוצרי החלב של המשפחה. 

 

 

 

 

 

 

המחיר: 200 ₪ למשתתפ\ת כולל ארוחת צהריים בדואית טיפוסית. 

ילדים/ות מגיל 5 עד גיל 14 בחצי המחיר.

 

·

קבוצות בנות 8-15 משתתפים\ות, יכולות לתאם איתי תאריך מסוף ינואר עד מאי. (משתנה מעט משנה לשנה)

 

 

הערות: המשפחה גרה בשטח באוהלים, ובתנאים פשוטים. הסיור יפגיש אותנו עם אורח החיים האותנטי של המשפחות בבקעת הירדן.

זהו לא ארוע תיירותי אלא ביקור בבית המשפחה.

נא לבוא בנעליים טובות, בבגדים נוחים, ועם רוח הרפתקנית, שכן זהו מפגש עם אורח חיים שרובנו כבר שכחנו…

כדאי להביא כלי כתיבה, כובע, בקבוק מים אישי, ואם בכוונתכם/ן לקנות מוצרי חלב וגבינה בסוף הסדנא, (מומלץ, כי לא תמצאו את זה בחנויות) כדאי להצטייד בכלים מתאימים.

 

 

ההרשמה כרוכה בתשלום מראש.

הנחיות לגבי נקודת המפגש והנחיות חשובות אחרות יישלחו במייל לנרשמים/ות.

 

 

 

 

אם יש צורך בבירורים נוספים בבקשה צרו איתי קשר

 

yonitcrystal@gmail.com  04-6708184 או 050-6962403 

 

 תמונה של כנאפה שהכינה משתתפת לאחר הסיור…

 

קצת תמונות מהסיורים הקודמים העליתי לכאן: https://www.facebook.com/pg/yonit.traditionalcrafts/photos/?tab=album&album_id=2883480471747197

 

והנה מה שכתבה משתתפת אחרת:

יונית שלום לך
התאפקתי מלהתקשר כבר ביום שישי ולהודות לך על הסדנא
באמת שאני לא זוכרת מתי חוויתי חוויה כל כך מרגשת ומלאה
וכמה שמחנו שלושתינו
הגר די ואני,צחקנו כל הדרך הביתה,נדמה לי שמתוך הרגשה כל כך טובה פשוט
הרגשת תוכן ,יצירה ,יופי ,קבוצה קטנה -מיוחדת להשתייך אליה לרגע
באמת שזה היה יום נדיר ומושלם מבחינתי ומבחינתינו ואנחנו רק צמאות לעוד !
אין דבר לתקן הכל היה מדויק ביותר ויפהפה.
אני מאד מאד מודה לך.
להית בקרוב
עינ בר

 

 

 

 

 

 

 

2 תגובות לפוסט "איך מכינים (מכינות) את גבינת הצאן המסורתית (ג'יבנה)"

  1. שירה גפן הגיב:

    שלום

    ארצה להירשם לסיור הכנת כנאפה ביום שבת ה-26.2, אם הבנתי נכון הוא מלא ואפשר להירשם לרשימת המתנה. אם כך ארצה זאת מאד.

    תודה שירה

  2. איילת הגיב:

    אשמח לפרטים על קבוצה

כתיבת תגובה