הכנת ג'יבנה – גבינה ערבית (הגבינה המשמשת לכנאפה) בצפון בקעת הירדן

 

 

איך מכינים (מכינות) את גבינת הצאן המסורתית (ג'יבנה)

 

התנסות במטבח החוץ של אום סלימאן בצפון בקעת הירדן (חמאם אל מאלח)

 

סיור לימודי – הכנה של גבינה ערבית (חצי-קשה), מחלב צאן

ולפי העונה – גם מוצרי חלב מסורתיים נוספים

 

 

 

קבוצות בנות 8 משתתפים/ות מבוגרים/ות לפחות (או בתשלום שווה ערך)

 

יכולות לתאם  סיור ביום אחר, עד קצת אחרי שבועות תשפ"ג

 

 

שעות: 8:30 -13:30 

 

ההתחלה בזמן חשובה כדי לא לעכב את הכבשים לפני צאתן למרעה, וכדי שהחלב לא יתקרר.

 

לגבי שעת הסיום – כדאי להשאיר מעט גמישות, לפעמים יש עיכובים משמחים

 

 

בתוכנית:

צפייה בדיר והכרות עם גידול הצאן המסורתי וממשק החלב. אם יתאפשר – התנסות בחליבה.

לימוד הכנת גבינה ערבית, 

ואם באותו יום הן מכינות, אז גם צפייה בהכנת הזיבדה והשנינה (במחבצה חשמלית).

הכנת הגבינה מתבצעת במטבח, תוך כדי הכנת הפיתות והבישול, כך שאנחנו בעצם שותפים/ות ליום בחיי נשות המשפחה.

 

קטיף חוביזה לארוחת הצהרים

 

 

בסופו של הביקור נאכל ארוחת צהריים בדואית טיפוסית, נטעם ממוצרי החלב, נשוחח, נלמד על עוד מוצרי חלב מסורתיים שכמעט ואינם נעשים עוד, נקבל מתכונים למאכלי גבינה ולכנאפה והוראות לפסטור.

בסיום ניתן יהיה לקנות ממוצרי החלב של המשפחה. 

 

 

 

 

 

 

המחיר: 200 ₪ למשתתפ\ת כולל ארוחת צהריים בדואית טיפוסית. 

ילדים/ות מגיל 5 עד גיל 14 בחצי המחיר.

 

·

קבוצות בנות 8-16 משתתפים\ות, יכולות לתאם איתי תאריך אחר

 

 

 

הערות: המשפחה גרה בשטח באוהלים, ובתנאים פשוטים. הסיור יפגיש אותנו עם אורח החיים היומיומי של המשפחות בבקעת הירדן.

זהו לא ארוע תיירותי אלא מפגש, ולימוד של אופן הכנת מוצרי החלב כפי שהן עושות זאת.

נא לבוא בנעליים טובות, בבגדים נוחים, שמכסים ברכיים וכתפיים, (גם גברים). ועם רוח הרפתקנית, שכן זהו אורח חיים שרובנו כבר שכחנו…

כדאי להביא כלי כתיבה, כובע, בקבוק מים אישי גדול, ואם בכוונתכם/ן לקנות מוצרי חלב וגבינה בסוף הסדנא, (מומלץ, כי לא תמצאו את זה בחנויות) כדאי להצטייד בכלים מתאימים. הגבינות מרובעות – הביאו כלים מרובעים בגדלים שונים, בקבוקים וצנצנות לתוצרת ניגרת. אם ברצונכם/ן להכין כנאפה לאחר הסיור, כדאי להביא גם צידנית לשמירת הגבינה המתוקה.

כדאי להביא גם כסף מזומן בשטרות קטנים ובמטבעות לקניית מוצרי החלב.

 

 

ההרשמה כרוכה בתשלום של חצי מהסכום מראש.

 

אפשר לשלם בביט או בפייבוקס למספר 050-6962403

 

או בהעברה בנקאית לחשבון 7144871 בנק הדואר סניף 001 על שם יונית קריסטל

 

חשוב ביותר! את האסמכתא לתשלום, עם הפרטים שלכם/ן שלחו בבקשה  ל- 0506962403.

לאחר התשלום וודאו והשלימו הרשמה אצל אולה, בטלפון 0545325218

 

החצי השני של התשלום ישולם במזומן  ביום הסדנא.

ההרשמה כרוכה בהבנה ובהסכמה לכך שביטול 7 ימים ופחות מתאריך הסדנא, מכל סיבה שהיא – גם המוצדקת ביותר –  יחוייב בהעברת החצי השני של התשלום. (בהעברה).

 

 

 

 

 

אם יש צורך בבירורים נוספים בבקשה צרו קשר

 

בשיחה למספר 054-6015179

 

 תמונה של כנאפה שהכינה משתתפת לאחר הסיור…

 

 

קצת תמונות מהסיורים הקודמים העליתי לכאן: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2883480471747197&type=3

והנה קצת ממה שכתבו משתתפות:

יונית שלום לך
התאפקתי מלהתקשר כבר ביום שישי ולהודות לך על הסדנא
באמת שאני לא זוכרת מתי חוויתי חוויה כל כך מרגשת ומלאה
וכמה שמחנו שלושתינו
הגר די ואני,צחקנו כל הדרך הביתה,נדמה לי שמתוך הרגשה כל כך טובה פשוט
הרגשת תוכן ,יצירה ,יופי ,קבוצה קטנה -מיוחדת להשתייך אליה לרגע
באמת שזה היה יום נדיר ומושלם מבחינתי ומבחינתינו ואנחנו רק צמאות לעוד !
אין דבר לתקן הכל היה מדויק ביותר ויפהפה.
אני מאד מאד מודה לך.
להית בקרוב
עינ בר
היי יונית,
עבר שבוע מאז הסיור והחוויה עדיין מהדהדת

רציתי להודות לך על ההזדמנות ועל האופן
על ההנחיה שלך ושל עידו, על הקבוצה הנעימה מאוד וכמובן המארחות הנהדרות מחמאם אל מליח
זה היה מפגש בלתי אמצעי במובן הכי כנה עבורי.
תודה ושבוע טוב
עמית הדר

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה