חורף, קדרות אתיופית, מפגשי לימוד אריגה בירושלים ומתכון לסלט מעיינות משובח.

 

למי שדואג לנו בגשם – תודה, אנחנו בסדר. יבשים בזכות יריעות ניילון שאנחנו פורשים מעלינו.
הניילון כל כך קל, יעיל ומעשי בהשוואה ל-12 שכבות של מחצלות סוף (כמו שהיו בתי הבדואים בעמק החולה) אבל בהחלט לא נגמלתי מהרצון לנסות בית כזה מתישהו..
כן,קר לנו, כן, אנחנו מבוססים בבוץ עמוק, אבל עדיין יש בפי רק שבחים על חיי הנוודות והחופש…
כרגע אנחנו  ביבנאל, אחרי שחנינו זמן מה ליד מעיין מקסים – גן עדן לאלפי צפרים, והשראה
לסלט נפלא שאת מתכונו אכתוב בהמשך.

 


קשר שיצרתי לפני יותר משנה עם קבוצת נשים אתיופיות בקרית-גת הצליח להתממש לפני שבועיים

בסדנא להכנת "דיסט" – סיר עשוי חרס, שניתן לשים אותו גם על אש ישירה – משהו שאינו מובן מאליו לגבי כלי חרס.

אמנם אין לי הכשרה בקדרות, אבל  היכולת לנצל את האדמה המקומית להכנת כלים שימושיים
מעניינת אותי מאד.
הנשים האתיופיות, והיהודיות במיוחד, הצטיינו במלאכה הזו באתיופיה, אבל למרבה הצער  הן לא מוצאות
באזורי מגוריהן בארץ מקור לחומר חרסיתי אותו הן יכולות לנצל, או שפשוט כאן יותר קל לקנות חומר מוכן – כמו שעושות מרבית הקרמיקאיות העובדות בארץ.

העניין העיקרי הפעם היה לימוד הטכניקה הידנית בה הן מרימות את הסיר,והשימוש בכלי העבודה שלהן
– צלחות, עצמות פרה וכבש, וחלוקי נחל.
בסדנא השתתפו גם שלש קרמיקאיות, שהיו מופתעות כמוני מהטכניקה, מהפשטות, ומהמהירות של ידיהן המיומנות
של שושנה, גונה ולקיה, שהיו המורות שלנו.
כולנו הרגשנו שזו התנסות חשובה מאד לכל מי שעובד\ת בקרמיקה ובחומר,
ושזו היתה התנסות שרק מעוררת את הרצון ללמוד עוד ועוד.
הנשים לא רצו להצטלם, ולכן אין לי תמונות .
אני מאמינה שניתן יהיה לחזור על הסדנא בשינויים הנדרשים מהפקת הלקחים של הפעם הראשונה.

 

הוספתי לאתר את  תיאור חוויותיה של עדי מהסדנא של הכנת שמיכות הצמר בשנה שעברה.

אפשר לקרוא זאת כאן ולראות צילומים כאן.
זוהי עונה טובה לקיום סדנא כזאת, ואם יש קבוצה של 8 לפחות – נשמח להגיע. כנ"ל לגבי סדנת האריגה בנול קרקע,

שאת תיאורה אפשר לקרוא כאן

למי שיש  עניין באחת הסדנאות האלה (או באחרות) מוזמנ\ת ליצור איתי קשר
(בפלאפון 050-6962403  בין השעות 16:30-18:00
בבקשה אל תחזרו במייל אני רק לעתים רחוקות ליד מחשב)
כמו כן העליתי סוף סוף לאתר סיפור על פגישה מעניינת עם בונה גלגלי טוויה. כאן

שלש סדנאות ללימוד אריגה בנולים פשוטים מתוכננים בירושלים בחדשים הקרובים, ברווחים שיאפשרו המשך תרגול בחברותא בין הסדנאות.
הנושאים יהיו אריגה במסגרות (מי שהשתתפ\ה כבר בסדנא זו ועדיין רוצה לבוא למפגש תלמד טכניקות אחרות ונוספות) אריגה במסגרות מהטבע ואריגה בנול מתניים.

פרטים על המועדים, ההרשמה והמחיר – אצל הדר בטל 054-2511128
או במייל hadar_spizer@hotmail.com

ולסיום – הבטחתי מתכון לסלט נפלא. אז כך.
כשאנחנו בדרכים איננו יכולים לקחת איתנו ירקות ופירות טריים, ואנחנו מסתמכים על מה שגדל בר.
עכשיו, לאחר גדילת העשבים יש שפע, אבל כשהיינו במעיין הנבטים היו עוד קטנים, ואני התגעגעתי לסלט.
כמה שמחתי כשקים, בני , גילה ליד המעיין עוד נביעה קטנה ולצידה גדלים בשפע כרפס הביצות, גרגר הנחלים, ונענע משובלת. צמחים אלה, בתוספת של קצת עלי שומר שהחלו לנבוט נקצצו דק, ולהם הוספנו
שמן זית, מעט לבנה שעוד נשארה לנו, תערובת זעתר (אזוב, סומאק, שומשום)
ולבן נאשף מגורר (לבן נאשף הוא גבינה מיובשת, המתאימה לשימור ממושך ללא קירור. אפשר לקרוא עליה, בהקשר של מוצרי החלב המסורתיים כאן. )הכל פשוט עורבב יחד וזה היה כל כך טעים!  גם עכשיו ביבנאל אנחנו רצים לנחל לאסוף את הצמחים האלה, וזהו בהחלט הסלט המנצח, גם לא בקנה מידה של נוודים…
ועד לפעם הבאה – חורף נעים, עם שמש בין הגשמים

יונית

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה