הכנת סיר או קערה בשיטה האתיופית המסורתית.

 

באתיופיה, הבישול נעשה בכלי חרס, שיוצרו בידי קדריות מן החומר המקומי. הכלים היו חסיני אש, וניתן היה להניח אותם ישירות על הלהבה.

דבר זה אינו עניין פשוט. הקדריות האתיופיות מצטיינות במיומנות גבוהה ובטכניקות ייחודיות.

 

משתתפת בסדנא מסיימת את הסיר שלה.

בסדנא זו  נלמד מקדריות אתיופיות בקרית גת את העקרון של העלאת כלי על פי שיטת העבודה המסורתית שלהן.

פירוט לגבי הכנת הכלי והרעיון של הסדנא אפשר לקרוא במאמר "הכנת דיסט" ב"מאמרים".

כאן – הקישור למאמר

אפשר יהיה להכין קערה או סיר, אבל את הסיר אי אפשר לסיים במפגש אחד. הקדריות עצמן אינן מכינות את הסיר ואת המכסה שלו באותו היום, כך שהברירה למי שי\תרצה להכין סיר  היא או לסיים את המכסה בבית לבד, או לבוא פעם נוספת.

הסדנא מתאימה לקבוצות של  5-8 משתתפות\ים, ואורכת כ-4 שעות

אין צורך בנסיון קודם בקרמיקה.

לקיחת הקערה ביום הסדנא משמעה כי יהיה עליכם/ן לשרוף אותה בעצמכם/ן. אפשר להשאיר את הכלי לשריפה במקום ולבוא לקחת אותו מאוחר יותר. 

 

 

 אחת מהמשתתפות בסדנא הראשונה מדווחת כי לכל שבת היא מכינה תבשיל קדירה בסיר שהכינה, (בתנור) ולא חשוב מה היא מכניסה – כל מה שהיא שמה בסיר הזה יוצא טעים באופן מיוחד.